15391044_350744878620806_5366427116567711562_n

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4 yıllıktır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün dört senelik eğitiminin ilk iki yılı, gıda bilimi ve teknolojisi ve yiyecek-içecek yönetimi derslerine ayrılmıştır. Bu dönemde öğrenciler, klasik yiyecek üretimi teknikleri, temel mutfak bilgileri, beslenme ilkeleri ve menü planlama, işletme yönetimi, pazarlama ve muhasebe gibi çeşitli dersleri tanıyacaklar ve bu alandaki faaliyetlerin ne şekilde gerçekleştirileceğini uygulamalı olarak öğrenme fırsatını bulacaklardır. Eğitimin üçüncü ve dördüncü seneleri ise, tamamen pratiğe yönelik olup öğrenciler, 5 veya 4 yıldızlı otel mutfaklarında, tanınmış restoranlarda, yemek firmalarında, bilinen kruvaziyer turizmi yapan gemilerin mutfaklarında veya havayolu ikram şirketleri mutfaklarında üçüncü ve dördüncü akademik yılın yaz ayları süresince toplam 40’ar iş günü staj yapacaklar ve kendilerinden talep edilen raporları staj sonrasında sunacaklardır. Bu dönemde öğrenciler, mutfak sanatlarının teorik alt yapısının yanı sıra, dünyanın ünlü mutfaklarını da uygulamalı olarak öğreneceklerdir.

Gurmeler1

Amacımız

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü`nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Program boyunca öncelikle Türk Mutfak Kültürü ve daha sonra Uluslararası Mutfak Kültürü (International Cooking) alanında çalışmalar yaparak, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer alması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte; iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlarda da sunulmaktadır.