05.04.2019 BUTİK PASTA KONULU ETKİNLİK

Avrasya Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübü tarafından 22.03.2019 tarihinde Sugar Artist Betül TEKİN’in katılımıyla ‘Butik Pasta’ konulu workshop ve konferans etkinliği düzenlendi.

Etkinlik yüksek katılımla gerçekleşti. Hem Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ve Aşçılık Programı öğrencileri hem de Trabzon’da bulunan halk eğitim merkezleri, meslek liseleri öğretmen ve öğrencileri ve çok sayıda konu ile ilgili bloggerın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte: Şeker hamuru ile pasta kaplama tekniği, yenilebilir dantel kullanımı, stencil kalıp kullanımı, iki katlı pasta yapım tekniği, kurabiye süsleme teknikleri, royalicing kullanımı teknikleri ayrıntılı olarak gösterilmiştir.

Etkinliğin sonunda Sugar Artist Betül TEKİN katılım gösterdiği uluslararası ve yöresel yarışmalar hakkında bilgi vererek dereceye giren yapıtlarını katılımcılarla paylaşmıştır.

Sugar Artist Betül TEKİN’e katılımlarından ötürü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet KARAÇAM’ın çiçek takdimini ve teşekkür konuşmasıyla etkinlik sona ermiştir.