23.10.2019 Meksika ve Balkan Mutfakları

23.10.2019 Meksika ve Balkan Mutfakları

Balkan mutfağı Balkanlar’ın genelinde belli oranda ortaklıklara sahip bir mutfak kültürüdür. Bu mutfak içinde Balkan ülkelerinin kendisine ait özellikleri vardır ve Akdeniz mutfağından etkilenmiştir. Balkan yemek kültürü Türk, Yunan, İtalyan, Avusturyalı, Macar ve yerel yemek ve pişirme kültürlerinin karışımıdır.

Halk arasında “Kızların Rüyası” olarak da anılan, Karadordeva (Kara corceva olarak okunur) bir çeşit biftektir. Sırp Prensi Karadordeva’dan adını almıştır. Dana veya domuz etinden yapılan biftek, bir rulo şeklindedir. Tavada pişirilen veya kızartılan bu yemek çeşidi haşlanmış yada kızartılmış patates ve tartar sosu ile servis edilir.

IMG-20191018-WA0009

”Rumeli Beğendi ”

IMG-20191018-WA0007

Meksika mutfağından ”Quesadilla”

IMG-20191018-WA0010

Meksika mutfağına Baharatlı ve acı biberli kimliği, acı soslarla pişirilmiş yemekleriyle ünlü Meksika mutfağı, binlerce yıllık tarihi ile dünyanın en eski mutfaklardan biridir. En önemli tahıllarını başta mısır, sonra da pirinç almaktadır ve yemeklerin hemen hepsinde bitkisel yağlar tercih edilmektedir.

IMG-20191018-WA0006

Meksika Mutfağından ”Enchilada”