Bölüm Başkanının Mesajı

Yemek, bireyin hayatta kalabilmesi için en temel gereksinimi olduğu kadar toplumsal kimliğin oluşmasında da son derece önemli bir kavramdır. İnsanoğlunun yemekle ilişkisi tarih boyunca birçok açıdan ele alınmıştır. Gıda sanayindeki gelişen teknoloji, toplumların yemek kültürlerinin de farklılaşmasına yol açmıştır. Günümüzde uygulanan ekoloji ve gıda üretimi, moleküler gastronomi gibi en ileri yöntemlerle gastronomi alanında önemli başarılar elde edilmektedir. Tüm bunlardan yola çıkılarak, yiyecek ve içecek kültürü ya da kısaca yemek sanatı anlamına gelen “Gastronomi”ye olan ilgi giderek artmaktadır.
Avrasya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek okulu bünyesinde yer alan “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” bölümünün amacı, uluslararası deneyime sahip ve araştırmacı bir akademik kadro eşliğinde, kendi işini kurabilecek, tecrübeleri doğrultusunda uluslararası zincir otellerde, elit restoranlarda, profesyonel yiyecek üretimi yapan kuruluşlarda şef pozisyonunda görev alabilecek ve üst düzey yöneticilik yapabilecek etkin, çağdaş, değerleri özümsemiş, profesyoneller yetiştirerek gastronomi alanında ülkemizi tüm dünyaya tanıtmaktır. Buna ilaveten, dört yıllık eğitimleri sonunda iki yabancı dile hakim bir şekilde mezun olacak öğrenciler, gastronomi ve mutfak sanatları sektöründe teorik ve pratik bilgilerle donanmış, vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidereceklerdir.

''Madalyanın Hikayesi''

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Online Tanıtım Günleri